Blogg

Att känna sig fri!

Träffar en ung kvinna med hormonell bröstcancer som debuterade under graviditeten. Opererat bort "tårtbit" ur bröstet + flertalet lymfnoder i armhålan, genomgått strålbehandling. Känner sig stel och orörlig, har svårt att djupandas. Kan inte lyfta armen på den opererade sidan mer än max 45 grader. Ärret på bröstet indraget och bröstet hårt och ömt. Ärret i armhålan sitter fast i underliggande vävnad och är mycket stramt. Hon har mycket spänningar i hals, nacke och armar. Sjukvården berättar för henne att det är något hon får lära sig att leva med så hon har sökt sig vidare för att hitta andra lösningar. 

Vid första besöket hos mig går vi igenom hälsodeklaration och pratar andning, kost, sömn och andra livsstilsrelaterade orsaker som påverkar lymfflödet. Första behandlingen fokuserar jag på att "öppna upp" flödet ordentligt vid nyckelbensgroparna och i armhålorna och jobbar försiktigt med att lossna på ärren. Redan under behandlingen upplever hon en lättnad av stramheten i bröstet och ärren och känner att det är lättare att andas. Efter behandling kan hon lyfta båda armar ovanför huvudet, hon ler med hela ansiktet, ögonen har fått en ny lyster när hon lyckligt utbrister "jag känner mig fri".  

Detta är en riktig solskenshistoria, det kommer att behövas fler behandlingar och en god portion egenvård. Alla kunder har sin egen historia och förutsättningarna är olika men min erfarenhet är att det alltid går att få till en förbättring.

Varmt välkommen på behandling hos mig.

Jeanette

https://www.bokadirekt.se/places/lymfhalsa-friskvard-englavingar-32825