Läs mer om - Red Light Therapy RLT

Red Light Therapy - RLT kan man kortfattat säga är solljus utan de skadliga UV strålarna. Solljuset är hälsosamt och helt livsnödvändigt för allt liv på jorden. 

RLT är ett säkert, nytt och innovativt sätt att hjälpa till att behandla smärta och inflammation i kroppen. Dess penetrerande strålar låter ljuset rikta in sig på djupa lager av huden, vilket möjliggör effektiv smärtlindring!

  • Lindrar muskelskador: Infraröd terapi förbättrar mitokondriernas roll och effektivitet genom att rikta in cellerna direkt. Detta utlöser tillväxt och reparation av nya muskelceller och vävnader. Med andra ord kan infrarött ljus påskynda kroppens reparationsprocess efter en muskelskada.
  • Hjälper vid smärta och inflammation: Infraröd terapi tränger igenom hudens lager, djupt ner till muskler, leder och ben. Det hjälper till att föra syre och näringsämnen till skadade vävnader, vilket främjar läkning i sådana områden. Hjälper till att avgifta kroppen: Låter kroppens kärntemperatur öka och hjälper till att främja avgiftning i kroppen på cellnivå. Avgiftning är helt avgörande för att stödja kroppens immunförsvar och främjar bättre matsmältning.
  • Främjar immunhälsa: Det hjälper också till att stimulera immunförsvaret och lymfsystemet och ökar den form av energi som cellerna tillverkar, känd som ATP, för att cellerna ska replikera snabbare och bekämpa infektioner bättre. Förbättrar hudens hälsa och utseende: Eftersom våra kroppar absorberar naturliga våglängder av rött och infrarött ljus, kan mitokondrierna i våra celler producera energi mer effektivt. Denna energi gör att dina fibroblastceller kan skapa mer naturligt kollagen, vilket gör att din hud ser friskare och yngre ut.
  • Förbättrar kardiovaskulär hälsa: I kombination med infrarött ljus är kväveoxid en viktig cellsignalerande molekyl som hjälper till att slappna av artärer, bekämpar fria radikaler för att minska oxidativ stress, förhindrar att blodplättar klumpar ihop sig i blodkärlen och reglerar blodtrycket. Denna terapi förbättrar blodcirkulationen för att leverera viktiga näringsämnen och syre i hela kroppen.
  • Främjar bättre sömn: Exponering för blått ljus vid din normala läggdags kan påverka din kropps naturliga dygnsrytm, som arbetar för att reglera hormonnivåer, aptit och ämnesomsättning. Vetenskapliga bevis visar dock att infraröd terapi hjälper kroppen att naturligt producera mer melatonin, och studiedeltagare har till och med rapporterat bättre sömnkvalitet under en ökad mängd timmar.
  • Minskar stress: I en studie som testade effekterna på infrarött ljus på patienter med typ 2-diabetes, såg forskare en minskning av deras kortisolnivåer, vilket tyder på att denna ljusterapi har fördelar när det gäller att reglera kroppens sympatiska nervsystem (fight or flight-systemet i det autonoma systemet). nervsystemet), vilket kan hjälpa till att bekämpa vardagsstress. Det främjar också avslappning för dem med ångest och/eller panikstörningar. (
  • Främjar hårväxt: Infraröd ljusterapi hjälper till att stimulera hudpapillcellerna, som spelar en stor roll för att reglera hårets cykling och tillväxt. Dessutom ger infraröd terapi säkra, koncentrerade våglängder av naturligt ljus till din hud. Dessa infraröda våglängder av ljus stimulerar mitokondrierna i dina celler, liknande naturligt solljus, minskar oxidativ stress, ökar cirkulationen och ger mer energi för hårsäckarna att växa i en ökad hastighet.

Källor och studier: