Om Fascia


Fascia är ett tredimensionellt nätverk som omsluter allt i våra kroppar, stöttar, omfördelar och avlastar tryck. Från cellkärna ut i huden finns det fascia, det finns ingen början eller slut. Sedan 2017 fick fascian organstatus och gick därmed förbi huden som kroppens största organ.  

Du har säkert sett den vita hinnan på kött, i sina stråk kan den vara svår att putsa bort då den inte bara omsluter utan även finns inuti köttet. Vetenskapen har under alla år ignorerat fascian och under obduktioner har den bara kastats bort. Att undersöka en död kropp och tro att man kan få en bild av hur en levande kropp fungerar är, när man tänker på det, faktiskt ganska konstigt. Alla tusentals processer, elektriska impulser och ständiga flöde av energi som pågår i en levande kropp är själva livet. 

Fascian är otroligt anpassningsbar och flexibel, den avlastar och omfördelar tryck. Det är via fascian som kroppens kommunikationssystem fungerar och det är där de flesta av våra smärtreceptorer finns. En stel fascia som saknar flöde kan vara orsaken bakom besvär som att man känner sig stel, stram och olika former av smärtproblematik. Fascian och lymfsystemet jobbar sida vid sida och båda systemen behöver ett flöde för att fungera. Genom att aktivera fascian så kommer man effektivt åt även lymfsystemet och tvärtom. 

Boka tid för fasciabehandling genom att klicka på länken. 

https://www.bokadirekt.se/places/lymfhalsa-friskvard-englavingar-32825

Du kan läsa mycket mer om fascia här!